Κεντροαριστερά και μπάχαλο: Λέξεις ασύμβατες

107

Ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία το σχέδιο του να δημιουργήσει το μεγάλο πόλο της Κεντροαριστεράς που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας την τρέχουσα δεκαετία.

Προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα νέο προφίλ που θα είναι πιο ελκυστικό σε όσους κινούνται στα νερά της σοσιαλδημοκρατίας για να προσελκύσει περισσότερους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Όλα αυτά βέβαια στα λόγια, γιατί επί της ουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν εγκλωβισμένοι στις λογικές του 4%, όταν χωρίς κόστος διατύπωναν ακόμη και την πιο ακραία πρόταση, επιδιώκοντας με κάθε επικοινωνιακό μέσο να την επιβάλλουν ως κυρίαρχη.

Η αντίδραση του κόμματος στα προχθεσινά γεγονότα της ΑΣΣΟΕ αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα του πως αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του αστικού κράτους και της Δημοκρατίας.

Διότι, αντί να εγκαλούν την Κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν ότι αυτό που προσβάλλει περισσότερο τους πολίτες είναι να κλείνει τα μάτια η Αξιωματική Αντιπολίτευση στα όσα απίστευτα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια και να χαϊδεύει με ψηφοθηρικό τρόπο όσους προκαλούν επεισόδια στα πανεπιστήμια.

Κάποιος πρέπει να τους κάνει να καταλάβουν ότι η Κεντροαριστερά απέρριπτε διαρρήδην τη βία και τους τραμπουκισμούς. Κι αν συνεχίσουν έτσι ο δρόμος για την επιστροφή στο 4% είναι ανοιχτός….