Κεραμέως: Παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου

136
Πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Τι θα γίνει με την εστίαση και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Την παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης», επεσήμανε η υπουργός.

Σχετικά με την παράταση του σχολικού έτους, Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Αναφορικά με τα Πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», είπε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Σε ό,τι αφορά τα τάμπλετ, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των πέντε εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.