Κεραμέως: «Στόχος να γίνουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις μέχρι τον Ιούλιο»

137
Κεραμέως: «Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης.

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού.

«Όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο», ανέφερε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

«Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.