«Κεραυνοί» Φώφης για το παραδικαστικό σύστημα που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

83
«Κεραυνοί» Φώφης για το παραδικαστικό σύστημα που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

«Κεραυνούς» για το παραδικαστικό σύστημα που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος το Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «Έμαθαν οι πολίτες τι συνέβη στο σκάνδαλο Novartis; Έμαθαν οι πολίτες για τον οικονομικό πόλεμο στον τομέα της Υγείας; Έμαθαν για την εκτόξευση των τιμών πριν από την οικονομική κρίση; Μόνο μετά από πρότασή μας δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή για το φάρμακο».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «Και μείναμε μόνοι εμείς να ζητούμε διερεύνηση για την εκτόξευση των τιμών του φαρμάκου. (…) Υπήρξε απίστευτος εκτροχιασμός στην τιμή του φαρμάκου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2004 – 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία κλείνουν προκλητικά τα μάτια σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο».

Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «Στην υπόθεση αυτή σκόπιμα στοχοποίησαν τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε να πει τίποτα για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του κ. Λοβέρδου. Το σύστημα Ρασπούτιν παραμένει ζωντανό, ως φαίνεται.

Ποιοι επέβαλαν στις 9/8/19 να δοθούν στην κ. Τουλουπάκη αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα; Γιατί δόθηκε δικαίωμα να ασκεί ποινικές διώξεις; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στην εισαγγελέα που αναφέρεται ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας.

Περιμένουμε εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έσπευσαν πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή να βγάλουν συμπεράσματα και ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως διωκόμενος και ο κ. Μητσοτάκη να πουλήσει πολιτικό πολιτισμό. δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα απαιτούμενη τη διερεύνηση υπόθεση από μηδενική βάση».

Από το στόχαστρό της δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διότι ανέφερε πως «Η δήθεν πρώτη φορά αριστερά δεν ένιωσε καμία ντροπή όταν τοποθετούσε τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Kυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Έναν άνθρωπο που ήταν γνωστό ότι συνομιλούσε με μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Και η τότε Kυβέρνηση επιδίωκε τη στήριξη αυτών των σκοτεινών συστημάτων για να στήσει το δικό του παρακράτος. Χρησιμοποίησε ένα πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα για να στήσει την υπόθεση Novartis».