Κικίλιας και Τσιόδρας ενημέρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον κορωνοϊό

85

Για την πορεία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας ενημέρωσαν σήμερα (24/09) τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση των ΜΕΘ και τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αύξηση των κλινών, στις προσλήψεις που έγιναν και άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον αριθμό των τεστ που όπως ειπώθηκε έχει παγιωθεί στον αριθμό των 12.000 περίπου, καθημερινά.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε το θέμα των fake news στο οποίο, όπως τονίστηκε, πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Η αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων στον αριθμό κρουσμάτων, νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με Covid-19, επιβάλλει την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη «θωράκιση» του ΕΣΥ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.