Κικίλιας:Ο κορωναϊός είναι μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί

115

«Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά τη σύσκεψη υπο το πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς», είπε ο υπουργός ενώ ζήτησε ψυχραιμία τονίζοντας πως «ο κοροναϊός είναι μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί».

Αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Τόνισε ότι η χώρα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και πως τα 13 νοσοκομεία αναφοράς είναι πλήρως προετοιμασμένα.

«Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες», είπε και ζήτησε αυτό να τηρηθεί με «θρησκευτική ευλάβεια».

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας , μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ανέφερε ότι «κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι.

Με εκατοντάδες πτήσεις και ανθρώπους που ταξιδεύουν, για έναν ιό με ήπια συμπτώματα είναι δύσκολο να ελέγξεις τις πύλες εισόδου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι «δημόσιες υπηρεσίες επικεντρώνονται στο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ο οποίες έρχεται από πληττόμενες περιοχές και να επιτηρεί την υγεία του. Οι πληττόμενες περιοχές είναι σε καραντίνα στην Ιταλία και δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σχολεία μας».