ΚΙΝΑΛ: Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες

24
Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στο ΚΙΝΑΛ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση της Novartis.

«Μετά την κατάρρευση των «γεφυρών» και τον εκφυλισμό της «απεύθυνσης» στα αζήτητα των κομμάτων, ο κ. Τσίπρας επανέφερε την σκευωρία με την υπόθεση Novartis», τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

«Με ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο. Με μεθοδεύσεις που καθοδηγήθηκαν από τον ίδιο και τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας στην Κυβέρνηση. Με μοναδικό στόχο να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις Eκλογές, για να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει ακόμα το ΚΙΝΑΛ.

«Και την ίδια ώρα αρνούνται την έρευνα τόσο για το μεγάλο σκάνδαλο της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, όσο και για τις ευθύνες των δικών τους υπουργών που έπαιξαν το παιχνίδι των πολυεθνικών του φαρμάκου το 2015…

«Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε το ότι θα αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας και θα καταρρίψουμε πλήρως την σκευωρία.

Και αυτό ήδη γίνεται πράξη με τις αποστομωτικές απαντήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, που απέδειξε ότι οι χειρισμοί του εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

«Ότι όλα έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών.

Και όπως ζήτησε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσουμε και την αίτηση άρσης ασυλίας.

Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Γιατί η διαφάνεια για τους πάντες και παντού είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας.

Γι’ αυτό και παρότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν σημαντικά θεσμικά  θέματα, δεν τα επικαλεστήκαμε, δεν στεκόμαστε σε αυτά!.

Ούτε το Κίνημα Αλλαγής, ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος», συμπληρώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Ακόμα, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:  «Δεν θα βάλουμε ανάμεσα σε μας και στους πολίτες θεσμικά θέματα, όσο και αν έχουμε δίκιο.

Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν.

Το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή με σαφήνεια, και το εννοούμε.

Γι’ αυτό και είναι προβοκατόρικο το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ.

Θα έπρεπε να ντρέπονται.

Γι΄αυτό και είναι προβοκατόρικο το σημερινό δελτίο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Θα έπρεπε να ντρέπονται ακόμη μια φορά, μια και  πρώτοι εμείς ζητήσαμε την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί Ευθύνης Υπουργών και ψηφίσαμε θετικά στις σχετικές ψηφοφορίες στην Βουλή.

Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ η ντροπή είναι άγνωστη λέξη.

Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες.

Είναι Πανικόβλητοι μετά το φιάσκο.

ΤΑ DOCUMENTA

Μια απλή αναφορά των γεγονότων αποδεικνύει το «στήσιμο».

-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά «μου είπαν», «λεγόταν» και άλλα «σου-ξου-μου» φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Ποιος και τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;».