ΚΙΝΑΛ: «Ολιγωρία επέδειξε η κυβέρνηση στην Εύβοια»

269

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης άφησε το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για αποτυχία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην Εύβοια.

«Θρηνούμε ήδη θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Συμμεριζόμαστε την οδύνη των ανθρώπων τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας. Ενώ γνώριζαν, ήδη, από την Παρασκευή ότι υπήρχε πρόβλεψη για ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή, δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα, πολύ περισσότερο μάλιστα κανείς δεν φρόντισε να προειδοποιήσει η και να απομακρύνει τους κατοίκους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Το «112» ως αριθμός άμεσης ανάγκης δεν λειτούργησε ακόμη μια φορά. Και οι αρμόδιοι προκαλούν με γελοίες δικαιολογίες. Ο σημερινός μηχανισμός πολιτικής προστασίας απέτυχε. Δυστυχώς οι αναλυτικές προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρόληψης, που διατυπώθηκαν, εντός και εκτός Βουλής, δεν εισακούστηκαν. Είναι ώρα η Κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.