ΚΙΝΑΛ: «Σε πανικό και απόγνωση ο Τσίπρας ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα στο Ζάππειο»

264
ΚΙΝΑΛ: «Σε πανικό και απόγνωση ο Τσίπρας ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα στο Ζάππειο»

“Σε πανικό και απόγνωση ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα στο Ζάππειο”, τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

“Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις «παροχές» του. Φτωχοποίησε τον λαό, και τώρα επιστρέφει το 1/10 των όσων πήρε.

Επιμένει όμως στα υπερπλεονάσματα, στην υπερφορολόγηση, στην μείωση των δαπανών για Υγεία-Παιδεία. Υπονομεύει κάθε προοπτική για Ανάπτυξη”, επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

“ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Ο κ. Τσίπρας χωρίς δύναμη και αξιοπιστία, αντί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές την μείωση των δεσμεύσεών του, προσφέρει σ’ αυτούς ως ενέχυρο τα λεφτά που αφαίρεσε από τους πολίτες.

Απέτυχε, οδηγεί σε αδιέξοδο, όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει”, προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

Ακόμα, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

“Α] Από το 2015 ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του με τις επιλογές τους, κατέστρεψαν την δυνατότητα οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση, και αφού χρέωσαν την Οικονομία με 200 δις ευρώ , οδήγησαν στο τρίτο πανάκριβο Μνημόνιο.

Τώρα λίγο πριν τις εκλογές την παραδίδουν με την θηλειά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους.

Η αρνητική πραγματικότητα στην οικονομία αποτυπώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία:

-Το Δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δις ευρώ, 181% του ΑΕΠ και υπονομεύει το μέλλον μας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο στο Δ' τετράμηνο του 2018.

-Οι απλήρωτοι φόροι των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ ακόμη μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2019.

Υπό αναγκαστικά μέτρα κατασχέσεων βρίσκονται σήμερα 1,2 εκατομμύρια πολίτες.

- Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Το 2018 έκλεισε παρά τις προβλέψεις της με ποσοστά κάτω του 2%, όταν θα μπορούσαμε το ΑΕΠ να αυξάνεται με διπλάσιους ρυθμούς.

-Οι επενδύσεις μειώνονται κατά 12% το 2018, διαψεύδοντας με στοιχεία τα κούφια λόγια του Υπουργείου Οικονομίας.

-Η ΔΕΗ κινδυνεύει. καταγράφει ζημιές 900 εκατ ευρώ, δημιουργώντας ένα μείζονα κίνδυνο για την Οικονομία.

- Οι μικρομεσαίοι οι ίδιοι, δηλώνουν στους Υπουργούς σας ότι τα μαγαζιά τους κοντεύουν να γίνουν "νεκροταφεία".

Β] Μέσα στην απόγνωση και στον πανικό του ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές, με ψηφοθηρικά μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο που επέλεξε το Ζάππειο. Σε ανάλογο δρόμο είχαν κινηθεί τα προηγούμενα χρόνια και άλλοι.

Oι πολίτες βέβαια έχοντας υποστεί αφαίμαξη από τα αντιλαϊκά μέτρα, χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει.

Αλλά δεν ξεχνούν ότι 10 τους πήρε, 1 τους επιστρέφει.

Με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων με την εξοντωτική φορολογία, ο κ. Τσίπρας φτωχοποίησε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφαίρεσε επιπλέον 13 δις. Ευρώ σε 3 χρόνια (2016/2018). Θέλει να αφαιρέσει άλλα 5,5 δις ως το 2022.

Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις δήθεν «παροχές» του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

1. Αφαίρεσε ως τώρα 5 συντάξεις από τους συνταξιούχους. Μια σύνταξη κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια. Και τώρα τους επιστρέφει 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη.

Γιατί:

-800 εκ. ευρώ αφαιρεί κάθε χρόνο με την αύξηση της εισφοράς υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξει. Συνολικά 4 δις στην 5ετία.

-266 εκ. ευρώ επιβαρύνονται κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης τους στα Φάρμακα. Συνολικά 1,33 δις την 5ετία.

-Αφαίρεσε από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ.

2. Δεν είπε απολύτως τίποτε για την ψηφισμένη από τον ίδιο μείωση του Αφορολόγητου την 1/01/2020 που αφορά και τους συνταξιούχους.

Δηλαδή και αυτά που έδωσε τώρα, θα χαθούν από την 1/01/2020 θα είναι «δώρον-άδωρον», αν δεν πάρει πίσω τον δικό του νόμο για την μείωση Αφορολόγητου.

3. Την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση την έχει ψηφίσει και επιβάλλει ο ίδιος. Το 2014 ήταν 13%. Και την πήγε στο 24%.

Αφού η αύξηση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε επιχειρήσεις, καταναλωτές και στον τουρισμό, τώρα ο ΦΠΑ επιστρέφει εκεί που ήταν.

Και το εμφανίζει ως «παροχή»!!

4. Η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια είναι απαραίτητη.

Έρχεται όμως κατόπιν εορτής.

Έρχεται αφού παρέδωσε το 50% των πελατών της ΔΕΗ, χωρίς αντάλλαγμα, και καταδίκασε την επιχείρηση σε ζημιές 900 εκ. ευρώ.

Έρχεται αφού τα χρέη των πολιτών προς την ΔΕΗ υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας στα 3 δις ευρώ.

Έρχεται λίγο πριν η πολιτική του οδηγήσει την ΔΕΗ σε νέες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος.

Γ] Με μεγάλη καθυστέρηση και ψευδεπίγραφη ως προς τις επιχειρήσεις ήρθε και η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τις 120 δόσεις που είναι μόνον για λίγους και δεν δίνουν λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις .

Λύση που εδώ και 2 χρόνια ζητούσε το Κίνημα Αλλαγής με την επανειλημμένη κατάθεση συγκεκριμένων διατάξεων στην Βουλή.

Φέρνει ο κ. Τσίπρας μια ελλιπή ρύθμιση αφού πρώτα με τις πολιτικές του την περίοδο 2015-2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν συνολικά κατά 55 δις ευρώ.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του λαού μας.

Αφού βέβαια απέτυχαν και οι προηγούμενες ρυθμίσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ο πολυδιαφημισμένος εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Και τώρα όμως δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα τόσο για την ένταξη ων επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις (μια και προβλέπονται μόνο 18-30 δόσεις γι’ αυτές), όσο και για την διεύρυνση του ορίου ρύθμισης προς τον ΕΦΚΑ, των οφειλετών  προς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, ώστε να μην οδηγηθούν χιλιάδες μικρομεσαίοι και επαγγελματίες σε συντάξεις πείνας.

Δ] Η πολιτική των «υπερπλεονασμάτων» του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του, εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονόμευσε τις προοπτικές της Ανάπτυξη, διέλυσε το Κοινωνικό Κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι για να πετύχει τα υπερπλεονάσματα μείωσε δραστικά τις Δημόσιες Επενδύσεις, οδήγησε στην διάλυση τα Νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια.

Τώρα ουσιαστικά επιμένει σε αυτήν. Στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των Κοινωνικών παροχών.

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που πρόσφατα κατέθεσε στις Βρυξέλλες, δεσμεύεται για υπερπλεονάσματα ακόμη 5,5 δις ευρώ ως το 2022.

Μάλιστα προβλέπει μείωση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία και την Δημόσια Παιδεία ακόμη κατά 2 δις ευρώ (Αθροιστικά). Την ώρα που τα Δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν και οι πολιτικές του διαλύουν τα Σχολεία.

Και τώρα, αντί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σε αυτά που δεσμεύθηκε, και με τρικ μας λέει ότι θα στοχεύσει χαμηλότερα.

Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει.

Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα, για το 2020  -μεταχρονολογημένες επιταγές- δίνοντας ταυτόχρονα ως ενέχυρο στους δανειστές 5,5 δις ευρώ από τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες.

Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν θα επιτευχθούν.

Αυτό ήδη έχει αποδειχθεί στην πράξη.

Ε] Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Καταδικάζει την Οικονομία σε αργό θάνατο.

Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει.

Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει.

Είναι ώρα για την Προοδευτική Ανατροπή! Με την ψήφο του λαού.

Δίνοντας δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για να την κάνει πράξη”.