ΚΙΝΑΛ: Υπερ της απελευθέρωσης της πατέντας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

84
Επιστολή Γεννηματά στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων για τον κλιματικό νόμο

Υπέρ της απελευθέρωσης της πατέντας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού τάσσεται το Κίνημα Αλλαγής.

«Εδώ και έναν χρόνο το Κίνημα Αλλαγής, διεκδικεί την άρση της πατέντας του εμβολίου κατά της COVID-19», τονίζουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Τον Απρίλιο του 2020 η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζητούσε να αγοραστεί η πατέντα των τεστ, αλλά και των εμβολίων και κάθε χώρα να κάνει μαζική και γρήγορη παραγωγή.

Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2020, μιλώντας με την πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Iratxe Garcia-Perez η Φωφή Γεννηματά υπογράμμισε πως πρέπει η «πατέντα του εμβολίου να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό».

Η Φώφη Γεννηματά, τονίζει σε ανάρτησή της πως «η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό».

Ακόμα, καλεί τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις «να συνεννοηθούμε για την κοινή δράση που απαιτείται ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια γιατί αυτός ο στόχος δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση».

«Το Κίνημα Αλλαγής, θέτει και πάλι το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.