Κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς για ραντεβού για εμβολιασμούς

149
Κίνητρα στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς με στόχο να τονωθεί περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ποια είναι τα «μπόνους» που θα πάρουν

Κίνητρα στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς με στόχο να τονωθεί περισσότερο η επιχείρηση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Οpen TV και πρόσθεσε πως τώρα θα πάμε «πόρτα πόρτα» για να εμβολιαστούν όλοι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

Αναλυτικά:

Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού

Από 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους

Από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατ’ οίκων συμπολιτών μας στα σπίτια τους

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο πρώτος που σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών: «Ή μπορείς να ελέγξεις το κόμμα σου, ή αλλιώς αφήνεις πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα σε άλλες ερμηνείες. (…) Το ποιο σημαντικό απ όλα:

Ο Ανδρέας Ξανθός, πριν από πολλούς μήνες, στη ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία, πριν καν τοποθετηθεί οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών. Και το είχε θέσει – όχι τώρα όταν η Κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια- τόσους μήνες πριν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διγλωσσία, την επίθεση που είδα χθες».