ΚΚΕ: Στο Επικρατείας Παπαρήγα, Μικρούτσικος, Ρίτσου - Τα ονόματα υποψηφίων στην Αττική

72
ΚΚΕ: Στο Επικρατείας Παπαρήγα, Μικρούτσικος, Ρίτσου

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση και ανακοίνωση όλων των ονομάτων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις Eθνικές Eκλογές, βρίσκεται το κομμουνιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αττικής και στη Βοιωτία.

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι επικεφαλής θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στην 12η τιμητική θέση θα βρίσκεται ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Ακόμα, στο Επικρατείας θα είναι υποψήφιοι η Έρη Ρίτσου, της οποίας γονείς είναι ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος και η γιατρός Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου - Ρίτσου, ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου.

Στην Α' Αθήνας θα είναι υποψήφια η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας υποψήφιοι θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, καθώς και ο Ντίνος Αποστόλης, γιατρός από το Χαλάνδρι.

Στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές.

Αντίστοιχα, στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος, καθώς και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος, όπως και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τη δημοσιογράφο Αγλαΐα Κυρίτση και τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού.