Κωλοτούμπα από τον γραφικό Πολάκη: Τώρα ισχυρίζεται ότι δεν ηχογράφησε τον Στουρνάρα! (εικόνα)

43

Σε άτακτη υποχώρηση σχετικά με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, προέβη ο Παύλος Πολάκης, αντιλαμβανόμενος ότι οι παρακρατικοί μέθοδοι που χρησιμοποίησε και που ο ίδιος χθες επιβεβαίωσε θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαψεύδει ότι ηχογράφησε τη συνομιλία τους και καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει σχετικά με τα λεγόμενά του.

Ο κ. Πολάκης με γνωστό ύφος του «τσάμπα μάγκα» μίλησε στη Βουλή για το επίμαχο δάνειο των 100.000 ευρώ λέγοντας που είναι οι «υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων τώρα που με κατακρεουργούν».

Μιλώντας για τα χθεσινά γεγονότα, αντί να απολογηθεί για τις απειλές εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και για την ηχογράφηση της συνομιλίας ζήτησε και τα… ρέστα τονίζοντας: «Βγαίνει μία διαρροή που λέει ότι πήρα παράνομο δάνειο. Βγαίνει η Τράπεζα  και λέει είναι νόμιμο και μετά διαρρέει ο κ.  Στουρνάρας  ότι συγκάλεσε συμβούλιο για να ελέγξει το νόμιμο του δανείου» και προσθέτει:

«Τον πήρα τηλέφωνο. Επιβεβαιώνω τη συνομιλία που είχαμε. Υπάρχει καμία διάψευση του περιεχομένου;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης και συνέχισε με μισόλογα: «Το πρόβλημα είναι αν τον ηχογράφησα;.Δεν τον ηχογράφησα. Ότι θέλω το λέω καθαρά. Να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» είπε για να καταλήξει. «Που είπα ότι ηχογράφησα τη συνομιλία, έχω τεράστιο μνημονικό…».

Νωρίτερα, με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή στη φράση «γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο» που είπε, μεταξύ άλλων, στο διάλογο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

Παρόλα αυτά στην ίδια απάντηση στην οποία «πουλάει τρέλα» ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ξανά ρητορική απειλητικού ύφους γράφοντας «αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δεν παραλείπει τέλος να επιτεθεί για άλλη μια φορά στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα-Νικολοπούλου Στουρνάρα γράφοντας ότι «ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.

Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.

Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.

Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.

Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.

Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.

Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.

Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.

Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.

Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.

Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.

Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019