Κομισιόν: Έμεινε μεταξεταστέα και η υποψήφια επίτροπος από τη Γαλλία

94
E.E.: Έμεινε μεταξεταστέα και η υποψήφια επίτροπος από τη Γαλλία

Δεν έχουν τέλος οι αναταράξεις για τη στελέχωση της Κομισιόν.

Μετά την απόρριψη από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των προτεινόμενων επιτρόπων από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, η υποψήφια επίτροπος από τη Γαλλία, Σιλβί Γκουλάρ, μένει μεταξεταστέα.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Μετά από τρεις ώρες "ανάκρισης" η Σιλβί Γκουλάρ της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα πρέπει να εξηγήσει εάν οι απολαβές που ελάμβανε από ένα think tank στην Γαλλία κατά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής, καθώς και τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων που χρησιμοποίησε για να πληρώσει τον πρώην βοηθό της, μπορούν να δικαιολογηθούν.

Αν τα καταφέρει τότε να ανάψει το “πράσινο φως” για να βρεθεί στη θέση της υπέρ – Επιτρόπου Βιομηχανίας, Άμυνας και Διαστημικής πολιτικής.

Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες φάνηκαν να συντονίζονται για να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους έναντι της προταθείσας Γαλλίδας επιτρόπου που ανήκει στην ομάδα των Φιλελευθέρων, ενισχύοντας τους φόβους για μια ανίερη συμμαχία κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς και ευρωφοβικών ευρωβουλευτών, κατά μιας επιτρόπου από την ομάδα των Φιλελεύθερων.

Ήδη ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην κοινοβουλευτική επιτροπή βιομηχανίας ζήτησε γραπτές εξηγήσεις από την Σιλβί Γκουλάρ.