Κόμπι Μπράιαντ: Τι δείχνουν τα ευρήματα για την πτώση του ελικοπτέρου

313
Κόμπι Μπράιαντ: Τι δείχνουν τα ευρήματα για την πτώση του ελικοπτέρου

Δεν έδειξε εξωτερικές ενδείξεις βλάβης του κινητήρα, η αρχική έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ για τη συντριβή του ελικοπτέρου, όπου έχασε τη ζωή του ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το TMZ.

Σχετικά με τα προκαταρκτικά ευρήματα για την πτώση του ελικοπτέρου στις 26 Ιανουαρίου φαίνεται ότι ο κινητήρας λειτουργούσε την μοιραία στιγμή λόγω ενός κομμένου δέντρου στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του NTSB.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε εντελώς στο δυστύχημα.

Το κύριο κομμάτι των συντριμμιών ήταν 127 μέτρα από το σημείο πρόσκρουσης και εκεί ήταν που οι ερευνητές βρήκαν την άτρακτο, κάποια κομμάτια από τον πίνακα οργάνων του πιλοτηρίου και άλλα βασικά κομμάτια του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την έκθεση η τελευταία μετάδοση του πιλότου ήταν για να ενημερώνει τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ότι προσπαθεί να ανέβει στα 4.000 πόδια για να ξεπεράσει το παχύ στρώμα ομίχλης.

Τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ερευνητές από τα ραντάρ δείχνουν ότι το ελικόπτερο έφτασε τα 2.300 πόδια μόνο πριν προσπαθήσει να κάνει μία αριστερή στροφή.

Μετά από οκτώ δευτερόλεπτα το ελικόπτερο άρχισε να κατεβαίνει, ενώ προσπαθούσε να στρίψει, σε πολύ υψηλή ταχύτητα πριν συντριβεί στο βουνό.