Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με ντομάτα και σουμάκι

130
Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με ντομάτα και σουμάκι

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 20’

Υλικά

600 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια σούπας σουμάκι για το πασπάλισμα
3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό, αλατίζετε ελαφρά και τα ανακατεύετε. Αφήνετε να περιμένουν.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα, αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.

Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντας τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το σουμάκι και σερβίρετε το συκώτι στο τραπέζι. Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.