Κοντονής: Υπήρξε περιστατικό σύλληψης δύο Τούρκων στην Κυλλήνη - Αφέθηκαν ελεύθεροι

180

Υπόθεση σύλληψης δύο Τούρκων πολιτών στο λιμάνι της Κυλλήνης αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν κάνει συμψηφισμούς σε υποθέσεις και σημείωσε ότι η κράτηση των δύο Τούρκων στην Κυλλήνη ανεστάλη καθώς έγινε δεκτό το αίτημά τους να αναγνωρισθεί ως τόπος κατοικίας τους στην Ελλάδα, το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε τόσο στην πρόσφατη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την απέλαση του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια στον Έβρο,  αλλά και σε υπόθεση στην Κυλλήνη όπου δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων Πολιτών, αναστέλλοντας, ωστόσο την κράτησή τους.

«Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο», είπε ο Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε: «Υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης»

Ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφήσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι, πρόσφατα, ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων πολιτών, αναστέλλοντας ωστόσο την κράτησή τους, καθώς δήλωσαν ότι έχουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα. Αυτός ο τόπος κατοικίας ήταν το τουρκικό προξενείο. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να αναγνωρισθεί ως κατοικία τους το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη έχει απορριφθεί.