Κόντρα για τη Novartis στη Βουλή - Αιχμές Βορίδη κατά Παπαγγελόπουλου

35
Αιχμές Βορίδη κατά Παπαγγελόπουλου

Νέα αντιπαράθεση προκλήθηκε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης, άφησε σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς αναρωτήθηκε εάν η υπόθεση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα, καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη, είναι νομικό σφάλμα ή πολιτική καθοδήγηση.

«Δεν είθισται τόσο σοβαρές κατηγορίες να γίνονται κατά απόντων», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Μάκης Βορίδης επέμεινε, λέγοντας ότι σε πολιτικά φορτισμένες υποθέσεις δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Και τώρα μου ζητάτε να μην σχολιάσω ότι ο προστατευμένος μάρτυρας, την κατάθεση του οποίου η Νέα Δημοκρατία έχει προσβάλει ως χαλκευμένη και ψευδή, έρχεται και λέει ότι την έκανε μετά από εκβιασμό;» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

«Ο συγκεκριμένος μάρτυρας τώρα είναι κατηγορούμενος», παρενέβη η Παναγιώτα Κοζομπόλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν κατηγορούμενος, προτού καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας», συνέχισε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι βαρύ ατόπημα να αναφέρεται βουλευτής σε δικογραφία που βλέπει υπό όρους εχεμύθειας και να προβαίνει σε σοβαρή κριτική κατά δικαστών που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις».