Κόντρα Κικίλια-Πολάκη στα social media για τον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη (εικόνες)

127
Κόντρα Κικίλια-Πολάκη στα social media

Κόντρα έχει ξεσπάσει στα κοινωνικά δίκτυα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αφορμή της κόντρας ήταν η δήλωση του Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη νοσηλεία του εθελοντή δασοπροσβέστη που τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κεντρική Εύβοια.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη στο ΚΑΤ και έπειτα προχώρησε σε δηλώσεις.

"Βρέθηκα πριν από λίγο στο ΚΑΤ. Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους Γιατρούς, το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα και στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά, όπως και τους Διασώστες και τα Πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, για την συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή Πυροσβέστες, Εθελοντές και λοιπό προσωπικό”, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε με ανάρτησή του στο facebook.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε:

”Βασίλη Κικίλια, υπουργέ Υγείας:

1) το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς

2) Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από το ΦΛΕΒΑΡΗ του 2016 ισχύει ο νόμος για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!!!(εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου...)

3) ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση

Υ.Γ. πέστα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση".

Στη συνέχει ο Βασίλης Κικίλιας ανταπάντησε στον Παύλο Πολάκη:

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

"Κύριε Πολάκη,

γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ.

Θα καλύψουμε ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που ΑΦΗΣΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ 1 χρόνο τώρα.

Τέλος με τα ψέμματά σας και τη μικροπολιτική”.