Κωπηλάτης διέσχισε τρεις φορές με καγιάκ τον Ατλαντικό και πέθανε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο

139
Κωπηλάτης διέπλευσε τρεις φορές με καγιάκ τον Ατλαντικό και πέθανε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο

Στο Κιλιμάντζαρο άφησε την τελευταία του ανάσα ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος διέσχισε μόνος του τρεις φορές τον Ατλαντικό.

Η οικογένειά του 74χρονου κωπηλάτη ανακοίνωσε στο Facebook, «με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάντζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του».

Ο Αλεξάντερ Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάβαση, όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή, σύμφωνα με πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο 74χρονος ήταν συνταξιούχος μηχανικός και έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και τη δεύτερη από τη Λισσαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Την τρίτη φορά ο κωπήλατης ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες.