Κοροναϊός: Στα 634 τα κρούσματα - Κλείνει και η Απαγορευμένη Πόλη στην Κίνα

342
Κοροναϊός: Στα 634 τα κρούσματα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της επιδημία του κοροναϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα. Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 17 νεκροί, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 634.

Οι Αρχές της Κίνας παίρνουν μέτρα για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού.

Ήδη, στο Πεκίνο ακυρώθηκαν μερικές από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις για την κινεζική πρωτοχρονιά.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η πόλη Ουχάν, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών από τον ιό, το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός έξι ημερών, η Beijing News, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει το έργο. 

Ανησυχία στη Σκωτία

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε και Βρετανία, καθώς δύο Κινέζοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σκωτίας. Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, οι δύο ασθενείς έχουν συμπτώματα γρίπης, ανάλογα με αυτά που προκαλεί ο κοροναϊός. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ασθενείς πήγαν στη Βρετανία από την Ουχάν. Οι δύο Κινέζοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γλασκόβης, σε απομόνωση.