Κοροναϊός: Στους 17 οι νεκροί στην Κίνα-Πάνω από 400 τα κρούσματα

424
Κοροναϊός: Στους 17 οι νεκροί στην Κίνα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κοροναϊού. Ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα ανήλθε στους 17 ανήλθε, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κατάσταση εμπνέει σοβαρή ανησυχία στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα με τον συναγερμό να ηχεί όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στις ΗΠΑ όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

Σε 444 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν.

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε εννέα νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Ύποπτο κρούσμα και στη Ρωσία

Από εκεί και πέρα, επιβάτης αεροσκάφους το οποίο είχε αναχωρήσει από την Σαγκάη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πόλης με την υποψία ότι είναι φορέας του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται στην Κίνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή κυβερνήτη της πόλης Άννα Μιτιάνινα.

«Ο ασθενής, ο οποίος διακομίσθηκε στο (νοσοκομείο λοιμωδών νόσων) Μπότκινο, έφθασε με πτήση από την Σαγκάη και υπήρξε υποψία ότι είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Περαιτέρω συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν με βάση τις αναλύσεις που θα γίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της της πόλης Άννα Μιτιάνινα.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, μετέδωσε ότι ένας επιβάτης με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε από το αεροδρόμιο Πούλκοβο στο νοσοκομείο.