Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 99 συνολικά

345
Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τα «ορφανά» κρούσματα - Ποιες είναι οι εστίες έξαρσης

Ακόμη δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, η καθημερινή αύξηση των περιστατικών επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους των ειδικών ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατακόρυφη διαπίστωση νέων περιστατικών, ενώ σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται η μεγαλύτερη έξαρση του κορωνοϊού. 

Ο επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα περιστατικά στη χώρα μας είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν εντοπισθεί, καθώς πολλοί πολίτες που έχουν προσβληθεί είτε δεν το έχουν δηλώσει επειδή έχουν ήπια συμπτώματα είτε δεν το έχουν αντιληφθεί καν επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. 

Κάτι βέβαια που ενισχύει την ανησυχία και της αρμόδιας επιτροπής για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.