Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, τα 8 «εισαγόμενα»

150

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τον αριθμό να παραμένει σταθερά διψήφιος.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε εγρήγορση, παρακολουθώντας στενά την πορεία διασποράς του ιού, ιδίως μετά το «άνοιγμα» του Τουρισμού την 1η Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 25, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα οκτώ εισαγόμενα κρούσματα, τα δύο προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο ενώ ένα που ελέγχθηκε επέστρεψε στη χώρα προέλευσης.

Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα πέντε κρούσματα στην Ξάνθη, ένα στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Καστοριά, ένα στη Αχαΐα, δύο στην Αττική και τρία στη Λάρισα.

Εν τω μεταξύ, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).