Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 7 εισαγόμενα

172

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, που από την 1η Ιουλίου άνοιξε όλα της τα αεροδρόμια στους τουρίστες, εκκινώντας επίσημα την τουριστική σεζόν.

Σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκαν εννέα νέα κρούσματα, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τις προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων τα επτά είναι «εισαγόμενα». Κυβέρνηση και ειδικοί δεν σταματούν να παρακολουθούν στενά την πορεία της πανδημίας στη χώρα και να κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για τα φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων, που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη γειτονική χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) έως τις 15:00 της Κυριακής 5 Ιουλίου, καταγράφηκαν εννέα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.519 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3.519 κρουσμάτων, 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).