Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου (Photos)

603
Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου λόγω κορωνοϊού, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε την ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, στη διάρκεια της σύσκεψης τους περιφερειάρχες. 

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού "που είναι το κράτος"! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Ακόμα, τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κεραμέως: «Ανακοινώνεται πρόγραμμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε και επίσημα γνωστή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τη ματαίωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πρόγραμμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης κυρίως για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τρεις εταιρείες ενώ θα αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση κυρίως για τις μικρότερες ηλικίες.

Ακόμη, σημείωσε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τους πρυτάνεις για τα πανεπιστήμια  τα οποία όπως ανέφερε είναι πιο εξοικειωμένα.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων μετά τις 24 Μαρτίου (εκτός των 14ων ημερών) η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών οι οποίοι εξετάζουν όλα τα δεδομένα διαρκώς.