Κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα στην Τουρκία

146
Κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα στην Τουρκία


Αυξάνονται και στην Τουρκία τα κρούσματα κορωνοϊού. Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν την Κυριακή 12 νέα κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην τουρκική επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κότζα, τα δύο από τα νέα κρούσματα συνδέονται με το πρώτο, επτά είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην τουρκική επικράτεια από την Ευρώπη και τρεις ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη οικονομία που κατέγραψε κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε μέτρα επαγρύπνησης, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επαίνεσε, για να καθυστερήσει την εξάπλωσή του.

Έκτοτε η Κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τα μέτρα για να εμποδίσει τη διασπορά του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διατάσσοντας οι αθλητικές συναντήσεις να γίνονται χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς και από πολλές χώρες.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι που επέστρεψαν στην Τουρκία από ένα προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα από την Κυριακή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν από σήμερα.