Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

303
Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος, ο οποίος είχε κορωνοϊό. Ο Ειρηναίος νοσηλευόταν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Karaburma στο Βελιγράδι και τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Τον θάνατό του Πατριάρχη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ανέβασε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Πατριάρχη Ειρηναίου και έγραψε χαρακτηριστικά: "Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα. Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ...".

Ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες από το στρατιωτικό νοσοκομείο Βελιγραδίου όπου νοσηλευόταν: «Στις 19 Νοεμβρίου 2020 η γενική κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου επιδεινώθηκε ως συνέπεια του COVID-19. Η μόνιμη ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων παρακολουθεί τη γενική κατάσταση και την κλινική εικόνα της Αυτού Μακαριώτητος του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου. Το κοινό ενημερώνεται περαιτέρω για την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου».

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πριν από δύο Κυριακές είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.