Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τα 284 κρούσματα

197

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά μάλιστα και το νέο ρεκόρ των 284 κρουσμάτων την Κυριακή.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την επιτροπή λοιμοξιολόγων και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R.

Διάχυτος είναι και ο προβληματισμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Κυριακή, 23 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο (με τηλεργασία, backoffice και ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες) ενώ διαμήνυσε ότι ειδικά μέτρα θα παρθούν και για την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας.