Κορωνοϊός: Έρχεται τεστ διάγνωσης σε... 30 δευτερόλεπτα!

168

Σε 30 δευτερόλεπτα ένα νέο διαγνωστικό τεστ θα μας ενημερώνει εάν έχουμε μολυνθεί από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Jerusalem Post».

«To διαγνωστικό τεστ τελειοποιούν Ισραηλινοί και Ινδοί επιστήμονες και θα είναι έτοιμο σε «λίγες μέρες», όπως υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ινδία, Ρον Μάλκα, μιλώντας στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων «PTI».

«Η επιχείρηση ονομάστηκε «Open Skies» (Ανοιχτοί Ουρανοί) με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Ινδία να επισημαίνει ότι, η τεχνολογία απαιτεί απλώς να φυσήξουμε σ' ένα σωλήνα- σαν να κάνουμε αλκοτέστ- και τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε λιγότερο από ένα λεπτό».

«Το διαγνωστικό τεστ δεν είναι δαπανηρό καθώς τα αποτελέσματα λαμβάνονται άμεσα χωρίς το κόστος αποστολής του δείγματος σε εργαστήριο. Αυτά είναι λαμπρά νέα για ολόκληρο τον κόσμο», πρόθεσε.

Για την ανάπτυξη του διαγνωστικού τεστ - εξπρές, η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε σε τέσσερις τεχνολογίες, μία εξ αυτών τα ηχητικά κύματα.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Ινδία.

Ο Ισραηλινός πρέσβης τόνισε επίσης ότι, το νέο διαγνωστικό τεστ είναι ένα «λαμπρό παράδειγμα για το πόσο γόνιμη συνεργασία μπορεί να έχουν στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας οι δύο χώρες».