Κορωνοϊός: Η Κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ στην Αττική-Σκέψεις για νέα μέτρα

90
Κορωνοϊός: Η Κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ στην Αττική-Σκέψεις για νέα μέτρα

Eκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το lockdown
υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Ακόμα, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Επίσης, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Η Κυβέρνηση και οι ειδικοί ψάχνουν λύσεις για τη ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου να αποφασιστεί αρθεί το lockdown και η κοινωνία και η Αγορά να επιστρέψουν ξανά σιγά σιγά στην Κανονικότητα.

Το lockdown και τα αυστηρά μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ τυλάχιστον έως και τις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση έως έως τις 16 Μαρτίου, μία ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα, καθώς τα νέα κρούσματα και το ιικό φορτίο και βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αύριο νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.