Κορωνοϊός: Λίστα με νέα μέτρα ζήτησε ο Μητσοτάκης-Από αύριο οι ανακοινώσεις

429
Τι συζητήθηκε σε κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό

Λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εντολή να εξετάσει κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υφυπουργός Επικρατείας είπε ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα. Η λίστα αναμένεται να παραδοθεί στην Κυβέρνηση σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε προαναγγείλει τη λήψη οριζόντιων μέτρων σε δήμους της Αττικής λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.