Κορωνοϊός: Λουκέτο στις λαϊκές στη Θεσσαλία - Κλείνει η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο

101

Την αναστολή λειτουργίας όλων λαϊκών αγορών στη Λάρισα έπειτα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε οικισμό ρομά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, καταγράφηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό ρομά στη Λάρισα και περιλαμβάνονται στον συνολικό απολογισμό που γνωστοποιήθηκε.

Επίσης η περιοχή βρίσκεται για 14 ημέρες σε καραντίνα, ενώ κλείνει η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και του Σοφάδες.

Επίσης, ο υφυπουργός διέψευσε τις πληροφορίες περί έντασης και προπηλακισμών κατά την επίσκεψη του ίδιου και του κ. Τσιόδρα στον καταυλισμό, σημειώνοντας: «Συζήτησαν μαζί μας και η γενική εικόνα ήταν πως οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να μιλήσουμε μαζί τους και να τους εξηγήσουμε όσα χρειάζονται, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία. (…) Μας άκουσαν».

Από την πλευρά του, ο Σ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση να μη γίνονται στόχος μίσους στα πλαίσια της πανδημίας. «Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα». «Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη», επεσήμανε.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την επίσκεψη στον οικισμό, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε: «Όπου υπάρχει φτώχεια, όπου υπάρχει πληθυσμός που είναι ανασφάλιστοι, κοινωνικά περιθωριοποιημένοι, άστεγοι , είναι πιο ευάλωτοι στον ιό.

Δεν θες να θρηνήσεις νεκρούς, πρέπει να δώσεις το μήνυμα της εκπαίδευσης, της υγιεινής. Η αγάπη μας μετρούσε εκείνη την ώρα κι ας ήμασταν λιγότερο από 2 μέτρα απόσταση».