Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τους ανεμβολίαστους 30 έως 50 ετών και για την αύξηση των νοσηλειών

129

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν στις πολιτικές και πολιτικές και υγειονομικές Αρχές οι ανεμβολίαστοι 30 έως 50 ετών και η αύξηση των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό.

Η αγωνία για το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων στις ηλικιακές ομάδες 30-50 ετών, έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των ειδικών και της κυβέρνησης.

Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία έφτασαν τις 153. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς (όταν στις αρχές του μήνα ήταν 41), ενώ η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει μειωθεί στα 41 έτη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγωγών και των διασωληνώσεων αφορούν σε ανεμβολίαστους ασθενείς. Οι ειδικοί μάλιστα σημειώνουν πως οι περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό κι έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ελάχιστες.

Ποιες περιοχές είναι στα όρια

Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το διάστημα 19-25 Ιουλίου, σε σχέση με την περίοδο 12-18 Ιουλίου, παρατηρήθηκε άνοδος του ιικού φορτίου στα λύματα στην Πάτρα (+65%), στα Χανιά (+106%), στην Αλεξανδρούπολη (+141%) και στο Βόλο (+218%).

Οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Περιφέρεια Αττικής (+12%), στο Ηράκλειο (+19%) και στη Λάρισα (+25%), ενώ σταθερό παρέμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη (+5%).