Κορωνοϊός: Πιθανό το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

140
Ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ακόμα και να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ντικ Πάουντ.

Ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής, μιλώντας στο Associated Press, ανέφερε ότι αν κριθεί αρκετά επικίνδυνη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.

Σύμφωνα με το μέλος της ΔΟΕ, το κρίσιμο διάστημα είναι τα τέλη Μαΐου.

«Αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά, θα πρέπει να να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν δικά τους studios», ανέφερε ο παλαίμαχος αθλητής.

Ο Ντικ Πάουντ τόνισε ότι «εφόσον η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν με τον τρόπο που είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», αν και στη συνέχεια εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι «με όσα γνωρίζουμε πάντως, θα βρεθείτε στο Τόκιο».

«Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα πραγματοποιηθεί κανονικά», πρόσθεσε», λέγοντας προς τους αθλητές «συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

«Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.