Κορωνοϊός: Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση

284
Κορωνοϊός: Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ των μέτρων αναμένεται να είναι το πλαφόν στις συγκεντρώσεις πολιτών και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε εργασιακούς χώρους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ανακοινωθούν νέα μέτρα τα οποία θα συμφωνήθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει μέτρα τύπου Πόρου και για άλλα βεβαρημένα νησιά, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε εργασιακούς χώρους, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε υπαίθριους χώρους, και να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις - ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής- και η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τον κορωνοϊό εργαζομένων σε γηροκομεία και άλλες δομές φροντίδας που επιστρέφουν από διακοπές.

Επίσης, η Κυβέρνηση θα απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε απόσταση από άλλα άτομα.