Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα (χάρτης, γραφήματα)

121
Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα (χάρτης, γραφήματα)

Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ελλάδα, αποτυπώνονται στη νέα επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Απριλίου (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.245 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 56.1% άνδρες.

Από την έναρξη της πανδημίας να έχουν καταγραφεί συνολικά 119 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 60 (76.7% άνδρες).


Από το σύνολο των 2.245 κρουσμάτων, 571 (25.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 950 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Στον χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών της νόσου Cονιd-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).