Κορωνοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα μία 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα

163
Κορωνοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα.

Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο.

Όμως, κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και έτσι οι Αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν ώστε να τους θέσουν σε κατ' οίκον απομόνωση.

Ακόμα, έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα. Xθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκε το τρίτο συνολικά κρούσμα και πρώτο στην πρωτεύουσα, μια 40χρονη, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Δύο είναι τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στη Θεσσαλονίκη, η 38χρονη γυναίκα, που ήταν το πρώτο περιστατικό πανελλαδικά, και το παιδί της.