Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ - Κλειστά τα εκδοτήρια

181
Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ

Κλειστά είναι τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς 350 εργαζόμενοι του Οργανισμού είναι σε καραντίνα.

Μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ είναι ο Οργανισμός με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2.050.

Όπως συνέβαινε και στην πόλη έτσι και στον ΟΑΣΘ, τα κρούσματα στις τάξεις του ήταν μετρημένα στα δάκτυλα έως και πριν από περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, όμως, παρατηρείται κι εκεί μια αυξητική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων, λιγότερο εκρηκτική απ' ότι στη Θεσσαλονίκη, εξ αιτίας της οποίας αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες παρενέργειες στη λειτουργία του Οργανισμού.

Όπως αναφέρουν στην Voria.gr τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, όσο και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι πρωτίστως ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά ο αριθμός των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, για διάφορους λόγους.

Με βάση τα έως χθες αποτελέσματα από τα τεστ που είχαν γίνει τα θετικά κρούσματα ήταν λιγότερα από 40, σε σύνολο περίπου 700 τεστ. Σήμερα το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα από τα περίπου 250 τεστ τα οποία έγιναν χθες στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα. Προχθές, σε 223 τεστ στο άλλο μεγάλο αμαξοστάσιο, αυτό της Σταυρούπολης, βρέθηκαν έξι θετικά, δηλαδή δείκτης θετικότητας μόλις 2,9%.

«Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι περίπου 350 άτομα βρίσκονται εκτός εργασίας σε καραντίνα. Οι μισοί απ' αυτούς επειδή θεωρούνται επαφές διαγνωσμένων κρουσμάτων και άλλοι τόσοι βρίσκονται με άδεια ειδικού σκοπού καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», αναφέρει ο Γιώργος Σκόδρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφέρει ότι η κατάσταση αρχίζει να πιέζει κάποιες υπηρεσίες του Οργανισμού «ευτυχώς όχι τους οδηγούς οι οποίοι παρότι είναι διαρκώς σε κίνηση, δείχνουν να είναι καλά προστατευμένοι προς το παρόν. Άλλωστε, στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας η πληρότητα στα λεωφορεία δεν ξεπερνά το 10%».

Ωστόσο, χθες, ο ΟΑΣΘ αναγκάστηκε να κρατήσει κλειστά τα περίπου 25 εκδοτήρια που διαθέτει σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο λόγος είναι ότι ο υπάλληλος ο οποίος συγκεντρώνει τις εισπράξεις από τα εκδοτήρια διαγνώστηκε την Τρίτη, μετά τη βάρδια του, με κορωνοϊό.

«Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, λειτουργήσαμε μόνον εννέα εκδοτήρια, όμως και ο δεύτερος υπάλληλος που πήγε να μαζέψει τις εισπράξεις βρέθηκε κι αυτός θετικός κι έτσι χθες αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε κλειστά όλα τα εκδοτήρια», αναφέρει ο Γιώργος Σκόδρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Δήμκας, αναφέρει πως «έχουμε ζητήσει να υπάρξει αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς και πολλά τεστ ώστε να προστατέψουμε την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών καθώς πολλοί από μας έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους επιβάτες».