Κορωνοϊός: Θρίλερ με διακομιδή ασθενούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου

294
Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες

Σε θρίλερ εκτυλίχθηκε η διακομιδή ασθενούς από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Η διακομιδή του 66χρονου στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε έπειτα από περιπέτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο, χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο έμεναν... στον δρόμο λόγω βλάβης. Είναι η δεύτερη περιπετειώδης διακομιδή σε λίγες ημέρες που γίνεται από τον Βόλο για άλλη πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση αφορούσε στη διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο Nοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το ασθενοφόρο ξανά έμεινε στον δρόμο και επιστρατεύθηκε άλλο από την Αττική για τη διακομιδή.

Ο 66χρονος νοσηλευόταν σε κλινική Covid-19. Επειδή η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου δεν υπήρχαν κενά και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την αναζήτηση ΜΕΘ που θα μπορούσε να δεχθεί τον 66χρονο. Η πρώτη ελεύθερη κλίνη βρέθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και αμέσως άρχισε η διαδικασία για τη διακομιδή.

Το απόγευμα της Παρασκευής η Μονάδα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο παρέλαβε τον ασθενή διασωληνωμένο και συνοδεία παθολόγου και αναισθησιολόγου ξεκίνησαν το ταξίδι για την Κόρινθο. Στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Γιατροί και διασώστες τέθηκαν σε συναγερμό με την αγωνία να είναι μεγάλη, καθώς ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε αμέσως άλλη Μονάδα από την Αθήνα να σπεύσει στο σημείο για να παραλάβει τον ασθενή. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω... έμεινε στον δρόμο και το δεύτερο ασθενοφόρο. Κλήθηκε τρίτο ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς φτάνοντας τελικά στον προορισμό τους στις 3 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο ασθενής εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παραμένει για νοσηλεία έως σήμερα.