Κορωνοϊός-Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από 75 χώρες

130
Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από 75 χώρες

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας θα εγκαταλείψει ουσιαστικά τα σχέδιά της για αερογέφυρες και απλώς θα βάλει τέλος στους κανόνες για καραντίνα για αυτούς που φτάνουν στη Βρετανία από 75 χώρες, ώστε ο κόσμος να μπορεί να πάει διακοπές, γράφει η The Daily Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα προσθέτει ότι η Βρετανία θα άρει προσεχώς απαγόρευση στα μη απαραίτητα ταξίδια προς σχεδόν όλους τους προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Βερμούδων και του Γιβραλτάρ, όπως και την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την 14ήμερη καραντίνα για αυτούς που φτάνουν από χώρες, όπως η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο Σάιμον Κλαρκ, υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε στο δίκτυο Sky ότι η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μια ανακοίνωση για τα ταξίδια.

"Θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις μόλις αυτό θα είναι ασφαλές. Θα συζητήσουμε περαιτέρω γι'αυτό αυτήν την εβδομάδα. Σαφώς και θέλουμε να ξανασταθεί στα πόδια του ο τουριστικός τομέας το ταχύτερο δυνατό και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε καλές ειδήσεις στο προσεχές μέλλον", ανέφερε ακόμα ο Βρετανός αξιωματούχος.