Κορωνοϊός:Ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Mykonos-Σε «καραντίνα» το πλοίο στη Λήμνο

394
Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Mykonos-Σε «καραντίνα» το πλοίο στη Λήμνο

Συναγερμός έχει σημάνει για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο Blue Star Mykonos, το οποίο είχε αποπλεύσει χθες το βράδυ από την Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων Λήμνο και τη Λέσβο (Μυτιλήνη).

Ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου παρουσίασε πυρετό. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις πάγιες οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας που αναφέρει ότι αν μέλος του πληρώματος ασθενήσει πρέπει να αποβιβάζεται, έδωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και για αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγεί.

Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).