Κορvωνοϊός: Στις 6 Μαΐου οι ανακοινώσεις Πούτιν για την άρση των μέτρων στη Ρωσία

91
Βλαντιμίρ Πούτιν: Από την KGB, ισόβιος στο Κρεμλίνο

Σύσκεψη για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού αλλά και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα έχει στις 6 Μαΐου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτον

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι η άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Στις 28 Απριλίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι πρέπει να αρχίσει ήδη από τώρα η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα. Έδωσε μάλιστα εντολή, εντός μιας εβδομάδος να κατατεθούν προτάσεις, ώστε από τις 12 Μαΐου να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν είναι αυτά που αφορούν τις μαζικές εκδηλώσεις.

Η ίδια διευκρίνισε ότι για τα περιοριστικά μέτρα που ενδέχεται να αρθούν αρχικά θα γίνει λόγος μόνο στις 12 Μαΐου, όταν θα μελετηθεί η εικόνα των κρουσμάτων που θα έχει διαμορφωθεί μετά τις εορταστικές αργίες του Μαΐου και γίνει σαφής η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφονται στη Ρωσία, μειώνονται παρά την αύξηση που σημειώθηκε τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «σταθερή τάση», οι διακυμάνσεις της οποίας όπως είπε εξαρτώνται προς το παρόν μόνο από το πόσο απομονωμένοι βρισκόμαστε όλοι μας.