Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες» (Photos)

313
Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες»

Την προεκλογική του εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στις Σέρρες ο υποψήφιος βουλευτης Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσία μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή.

Η εκδήλωση είχε αντικείμενο τα εθνικά θέματα ενώ ακόμα παρέστησαν ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώην και νυν δήμαρχοι και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Σερρών.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες»

Απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής είπε: «Tο πιο μεγάλο ευχαριστώ, το οφείλω στον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που με τιμά σήμερα με την παρουσία του.

Έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες.

Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς, κι έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα τ’άλλα.

Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την απόλυτη αλήθεια.

Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Και σε ευχαριστούμε όλοι μας, για όσα έχεις προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία, στη Μακεδονία μας, στην Ελλάδα!».

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες»

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τα εθνικά θέματα για αντικείμενο της κεντρικής του προεκλογικής εκδήλωσης, ο Κώστας Καραμανλής είπε:

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, πιστοποιούν ότι ο υγιής πατριωτισμός αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της παράταξής μας. Και μάλιστα είναι αυτό το στοιχείο, που όλο και περισσότερους συμπολίτες μας τους κρατά κοντά μας και τους απομακρύνει από τα άκρα.

Φίλες και φίλοι, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό: Είμαστε η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη με λαϊκό προσανατολισμό… Αυτή είναι η παράταξή μας, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!

Μία παράταξη που λειτουργεί πάντα με μία απαράβατη αρχή: Ότι το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα –μα πάντα- πάνω από το κομματικό και το προσωπικό.»

Έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας: «Κι επειδή αυτές τις μέρες, στην προεκλογική τους αγωνία, προσπαθούν αν κάνουν το μαύρο άσπρο, με ανιστόρητα δημοσιεύματα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε ΟΧΙ στο Βουκουρέστι και ποιος είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στις Πρέσπες».

Ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι: «είναι κρίσιμες για πολλούς λόγους, και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι τα εθνικά μας ζητήματα. Στις 7 Ιουλίου, θα κληθούμε να επιλέξουμε εκείνην την παράταξη κι εκείνον τον ηγέτη, που θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια», καθώς και ότι «Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Η μόνη λύση για την πατρίδα μας, η μόνη επιλογή εθνικής ανασυγκρότησης, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!».

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες»

Εκτός από τα εθνικά θέματα και τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, ο κύριος Καραμαλής παρουσίασε και το σχέδιό του για την ανάπτυξη του νομού Σερρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση -με βάση το σχέδιο 5 σημείων που έχει καταθέσει στη Βουλή- της Αμφίπολης, για την οποία χαρακτηριστικά είπε: «Ας αναλογιστούμε όλοι πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσει αυτή η ανασκαφή, τόσο για εθνικούς όσο και για αναπτυξιακούς λόγους. Ιδίως σήμερα, που αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Της κεντρικής ομιλίας προηγήθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του συγγραφέα του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…», Νίκου Στέφου και του εκδότη και αναλυτή, Σάββα Καλεντερίδη.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ιστορία έγραψε ποιος είπε «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι και ποιος είπε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στις Πρέσπες»

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή: 

"Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σερραίες και Σερραίοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συγκινητική σημερινή σας παρουσία.

Δίνετε ένα δυναμικό παρών σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, για τη Νέα Δημοκρατία, για τις Σέρρες.

Σήμερα όλοι οι Σερραίοι είμαστε:

Στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα για τα εθνικά μας θέματα…

Στην πρώτη γραμμή της κρίσιμης μάχης της 7ης Ιουλίου…

Στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που το χρειάζεται η παράταξη, κάθε φορά που το έχει ανάγκη η πατρίδα!

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ, οφείλω βέβαια στους εκλεκτούς φίλους, που μας έκαναν την τιμή να έρθουν εδώ σήμερα για να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας:

Στον πρώην Υπουργό, τον καλό φίλο Ευριπίδη Στυλιανίδη. Έναν πολιτικό που υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις ευθύνης και άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα. Έναν πολιτικό, που δίνει τη δική του μάχη, σε μια τόσο κρίσιμη εθνικά περιοχή, την οποία δεν εγκαταλείπει ποτέ. Κι αυτό τον τιμά. Ευριπίδη, σου εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Ένα ευχαριστώ οφείλω ασφαλώς και στον Νίκο Στέφο, τον συγγραφέα του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…». Ένα βιβλίο, στο οποίο αποτυπώνει με ακρίβεια τόσο το προσκήνιο όσο και το παρασκήνιο μιας σπουδαίας εθνικής στιγμής… Του Όχι στο Βουκουρέστι, για το οποίο όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες είμαστε υπερήφανοι.

Στον Σάββα Καλεντερίδη, έναν Σερραίο, που αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο του «γενίτσαρου», σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή. Έναν αξιωματικό, που στάθηκε όρθιος και υπερασπίστηκε την πατρίδα μας, με τεράστιο προσωπικό κόστος. Έναν ειλικρινή πατριώτη.

Κι ένα ευχαριστώ, στην καταξιωμένη και μαχητική δημοσιογράφο, Μαριάννα Πυργιώτη. Μια καλή φίλη, η οποία βρέθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Ήταν, άλλωστε, παρούσα – τον Δεκέμβριο του 2014 – όταν τότε οργανώσαμε την εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Και το πιο μεγάλο ευχαριστώ, το οφείλω στον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που με τιμά σήμερα με την παρουσία του.

Έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες.

Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς, κι έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα τ’άλλα.

Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την απόλυτη αλήθεια.

Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Και σε ευχαριστούμε όλοι μας, για όσα έχεις προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία, στη Μακεδονία μας, στην Ελλάδα!

Οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής είναι κρίσιμες για πολλούς λόγους, και κυρίως για τα εθνικά μας ζητήματα. Στις 7 Ιουλίου, θα κληθούμε να επιλέξουμε εκείνην την παράταξη κι εκείνον τον ηγέτη, που θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, πιστοποιούν ότι ο υγιής πατριωτισμός αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της παράταξής μας. Και μάλιστα είναι αυτό το στοιχείο, που όλο και περισσότερους συμπολίτες μας τους κρατά κοντά μας και τους απομακρύνει από τα άκρα.

Φίλες και φίλοι, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό: Είμαστε η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη με λαϊκό προσανατολισμό… Αυτή είναι η παράταξή μας, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!

Μία παράταξη που λειτουργεί πάντα με μία απαράβατη αρχή: Ότι το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα –μα πάντα- πάνω από το κομματικό και το προσωπικό.

Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί μας αντίπαλοι, δυστυχώς, δεν υπηρετούν αυτήν την σχολή σκέψης. Έπαιξαν επικίνδυνα με τα εθνικά θέματα, λύγισαν και υποχώρησαν από τις πιέσεις, και δίχασαν τον ελληνικό λαό με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντιμετωπίζουν τα ελληνο-τουρκικά ζητήματα με απόλυτη ανευθυνότητα. Το διαπιστώνουμε όλοι σήμερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, που διαχρονικά δεν έπαιξε με τα εθνικά θέματα και ουδέποτε τα χρησιμοποίησε για εσωτερική εκμετάλλευση.

Το είπε καλύτερα απ’ όλους, πριν λίγες μέρες, ο πρώην Πρωθυπουργός μας, ο Κώστας Καραμανλής: «Απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού, δεν μας πτοούν. Επιστρέφονται στον αποστολέα». Κι αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους!

Η παράταξη που εμείς υπηρετούμε είναι προσηλωμένη στο δόγμα ότι η Ελλάς ανήκει στη Δύση. Το ζήτημα είναι αν αυτό το υπηρετούμε πάντα - με δουλικότητα αν θέλετε - ακόμα και στις περιπτώσεις που τα εθνικά συμφέροντα μπορεί να μην ταυτίζονται απόλυτα μ’αυτά της Δύσης. Εδώ υπάρχουν 2 διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η πρώτη, η «ενδοτική», ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν πας απέναντι στα συμφέροντα των Συμμάχων, κι ότι πρέπει πάντοτε να ευθυγραμμίζεις ως χώρα τα συμφέροντά σου με τα δικά τους.

Αυτή η Σχολή Σκέψης επικράτησε το 1996 στα Ίμια, ένα παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά και με τις Συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που αναγνώριζαν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και οδήγησαν στην γέννηση «γκρίζων ζωνών».

Και η δεύτερη είναι αυτή που πρώτος στη Μεταπολίτευση εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ανήκουμε στη Δύση, ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, επιδιώκουμε στενότερες σχέσεις με τους Συμμάχους.

Υπάρχουν, όμως, ιστορικές φάσεις, όπου τα εθνικά σου συμφέροντα είναι σε πλήρη απόκλιση με αυτά των Συμμάχων.

Τα γεγονότα του 1974 και ο Αττίλας 2 επέβαλλαν την αποχώρησή μας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τότε το Εθνικό Συμφέρον, πάνω από κάθε άλλο.

Αυτό το αυτονόητο πατριωτικό καθήκον έκανε κι ένας άλλος Καραμανλής, ο Κώστας Καραμανλής, στο Βουκουρέστι το 2008. Χωρίς να υπολογίσει, πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό κόστος.

Οι ξένοι έχουν τα συμφέροντά τους, κι εμείς τα δικά μας.

Πρέπει, όποτε μπορούμε, να βρίσκουμε τη μέση οδό, που είναι αυτή της διεκδίκησης των εθνικών συνεργασιών. Όχι με κραυγές, αλλά με μεθοδικότητα, σύστημα και γνώση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, 10 χρόνια και κάτι μετά, ανέτρεψε τα δεδομένα, δεν αξιοποίησε το κεκτημένο στο Βουκουρέστι. Ο Τσίπρας λύγισε, υποχώρησε μπροστά στις απαιτήσεις των Συμμάχων, κι επιβεβαίωσε τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.

Κι όπως σήμερα βιώνουμε στο Αιγαίο τις συνέπειες της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής της περιόδου Σημίτη, έτσι και στο μέλλον – αν δεν αντιδράσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα – ενδέχεται να ζήσουμε – δυστυχώς – τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση τήρησε υπεύθυνη στάση. Μακριά από ακραίες απόψεις. Μακριά από υπερβολές. Αλλά πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ήμουν από εκείνα τα στελέχη που επέμεναν να συμμετάσχουμε στα συλλαλητήρια, χωρίς διάθεση «καπελώματος» της αυθόρμητης διαμαρτυρίας των πολιτών υπέρ της Μακεδονίας.

Καταθέσαμε πρόταση μομφής πριν την υπογραφή της Συμφωνίας, επισημάναμε και προειδοποιήσαμε εγκαίρως και χωρίς υπερβολές τους εθνικούς κινδύνους, που εγκυμονεί αυτή η Συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την εθνική επιτυχία του Βουκουρεστίου. Τότε η Ελλάδα κι ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να αποκτήσει τη ξεκάθαρη υποστήριξη ηγετών συμμαχικών χωρών, κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια εθνική γραμμή και πέτυχε να μπλοκάρει τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας.

Κι επειδή αυτές τις μέρες, στην προεκλογική τους αγωνία, προσπαθούν αν κάνουν το μαύρο άσπρο, με ανιστόρητα δημοσιεύματα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής:

Η ιστορία έγραψε ποιος είπε ΟΧΙ στο Βουκουρέστι και ποιος είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στις Πρέσπες.

[Η Συμφωνία αυτή, όμως, δεν καταργείται με ένα άρθρο κι ένα νόμο. Δεν ακυρώνεται! Όποιος τα λέει αυτά είναι πολιτικός τυχοδιώκτης. Όποιος τα πιστεύει είναι αφελής.]

Ως αυριανή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει υπεύθυνη στάση. Όπως έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας.

Μια είσοδος των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο σημαντική από μια είσοδο στο ΝΑΤΟ. Εκεί η Ελλάδα – όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του Veto.

Γιατί άλλοι υπηρετούν σταθερά την ιδέα του εθνικού συμφέροντος…

Και άλλοι γυρνούν την πλάτη στο εθνικό συμφέρον, παραδομένοι σε ιδεοληψίες.

Κι εδώ θα σταθώ στην περίπτωση της εγκατάλειψης της Αμφίπολης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που γεννά πολλά ερωτήματα.

Ας αναλογιστούμε όλοι πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσει αυτή η ανασκαφή, τόσο για εθνικούς όσο και για αναπτυξιακούς λόγους.

Ιδίως σήμερα, που αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από 40 περίπου χρόνια, όταν το 1977 ο Μανόλης Ανδρόνικος ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη Βεργίνα, και το πως η τότε κυβέρνηση αξιοποίησε πολύπλευρα τη μεγάλη αυτή ανασκαφή, που πιστοποιούσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Έτσι και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έχει ως κεντρικό της στόχο την ανάδειξη της Αμφίπολης. Προσωπικά, έχω ήδη προτείνει στη Βουλή 5 βήματα, που πρέπει γίνουν, στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου σχεδιασμού:

Ένα. Ανάδειξη για εθνικούς λόγους του μνημείου, ώστε να γίνει το συντομότερο επισκέψιμο.

Δύο. Αναβάθμιση των οδικών αρτηριών για καλύτερη πρόσβαση στο Μνημείο.

Τρία. Θέσπιση Ειδικού Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδίου, για ανάπτυξη με σεβασμό στο αρχιτεκτονικό τοπίο και το περιβάλλον.

Τέσσερα. Σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, του Τύμβου Καστά, του Αρχαίου Λιμανιού της Αμφίπολης και του Αρχαίου Θεάτρου.

Πέντε. Δημιουργία υποδομών χαμηλού κόστους στο φυσικό λιμάνι της Αμφίπολης, ώστε να συνδεθεί με τον Τύμβο Καστά.

Βέβαια, η αξιοποίηση της Αμφίπολης δεν είναι το μόνο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε για το Νομό μας.

Κατά το παρελθόν, οι Σέρρες αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση.

Υπήρξαν αναπτυξιακό πρότυπο για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ενδεικτικά, θα μπορούσα να σταθώ σε μια σειρά από έργα, όπως τα κλειστά Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Λαϊλιάς, αλλά και η αναμόρφωση του οδικού δικτύου του Νομού.

Έργα πρωτοποριακά για την εποχή τους…

Έργα που ανέδειξαν τις Σέρρες…

Έργα που φέρουν τη σφραγίδα του Αχιλλέα Καραμανλή!

Και η αλήθεια είναι ότι όποια γωνιά κι αν κοιτάξουμε στο Νομό Σερρών, έχουν την σφραγίδα του.

Είμαι περήφανος που μεγάλωσα σ’ένα σπίτι που μόνο αγάπη έχει για το Νομό Σερρών.

Είμαι περήφανος που ακολουθώ τα βήματα του πατέρα μου. Γνωρίζω τη σημαντική του προσφορά στον τόπο μας, κι έχω απόλυτη επίγνωση της βαριάς κληρονομιάς για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε να περάσουν οι Σέρρες στη νέα αναπτυξιακή εποχή που τους αξίζει.

Σήμερα ο Νομός έχει μείνει απελπιστικά πίσω.

Είναι καιρός να σχεδιάσουμε και να συμφωνήσουμε σ’ένα Σχέδιο για την Ανάταξη των Σερρών με ορίζοντα 10ετίας.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε μια σειρά από πολιτικές, για να ξαναγίνει ο Νομός αναπτυξιακό πρότυπο της Βορείου Ελλάδος.

Πολιτικές όπως:

- η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία αγροτοβιομηχανιών, που θα εξειδικεύονται στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

- σταδιακός εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων.

- η ίδρυση Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων Νομού Σερρών,

- και η Αξιοποίηση της Κερκίνης, όπου θα πρέπει να συνδυαστεί η ήπια επιχειρηματική δραστηριότητα με την οικολογική προστασία. Για να εκμεταλλευθούμε, επιτέλους, αναπτυξιακά το γεγονός ότι 350.000 άτομα επισκέπτονται τη λίμνη ετησίως. Αλλά, δυστυχώς, ελάχιστοι από αυτούς επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στον Νομό.

Αλλά και στον τομέα των Υποδομών, έχουμε μελετήσει συγκεκριμένα έργα, που μπορούν να ξεκινήσουν τα επόμενα χρόνια, όπως:

- η ολοκλήρωση της Περιαστικής Οδού Σερρών.

- η σύνδεση της Βισαλτίας με την Εγνατία Οδό,

- και η δημιουργία του κάθετου άξονα Δράμας-Αμφίπολης-Σερρών.

Οι προτάσεις αυτές είναι και ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Δεν θα γίνουν, βέβαια, από τη μια μέρα στην άλλη.

Ακολουθούμε τη βασική αρχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

Δεν τάζεις πράγματα που δεν μπορείς να υλοποιήσεις. Αυτό είναι η χειρότερη μορφή δημαγωγίας…

Όχι μεγάλα λόγια, όχι λαϊκισμός. Μέτρο, ειλικρίνεια και πολιτική εντιμότητα.

Κι αυτήν την παράδοση, συνεχίζει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Συμφωνία Αλήθειας.

Έχει δείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μέτρο. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά οι ελπίδες των Ελλήνων είναι πάνω του. Με τη βοήθεια όλων μας, μπορεί να γίνει ο Πρωθυπουργός που θα ωθήσει την Ελλάδα να σηκώσει ξανά κεφάλι!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γυρίσουμε σελίδα.

Η μόνη λύση για την πατρίδα μας, η μόνη επιλογή εθνικής ανασυγκρότησης, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Προσέξτε όμως. Καμία μάχη δεν κερδήθηκε, πριν καν δοθεί. Για να συμβεί αυτό, λοιπόν, υπάρχει μία αναγκαία προϋπόθεση: Να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη.

Την ερχόμενη Κυριακή κρίνεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Το μέλλον της πατρίδας μας.

Και η επιλογή είναι μία: Νέα Δημοκρατία.

Για να πάει η Ελλάδα μπροστά!

Να εφαρμόσουμε έναν υγιή φιλελευθερισμό με κοινωνικό πρόσημο, που να ωφελεί τους πολλούς, όχι τους λίγους!

Να βοηθήσουμε τη μεσαία τάξη να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει, να στηρίξει τη χώρα!

Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!

Για να αποκτήσει η πατρίδα μας και πάλι μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση!

Για να βγούμε επιτέλους οριστικά από την κρίση!

Αυτή τη μάχη, είναι η ώρα να τη δώσουμε όλοι μαζί, από την Πρώτη Γραμμή!

Να είμαστε όλοι εκεί.

Στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης.

Στην πρώτη γραμμή την επόμενη μέρα. Για να σηκώσουμε, όλοι μαζί, ξανά ψηλά την πατρίδα μας.

Στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη των Σερρών. Με όραμα, με σχέδιο και δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα μας, για τη Μακεδονία μας!

Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σερραίες και Σερραίοι,

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ".