Κώστας Βουτσάς: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

322
Βουτσάς: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κώστα Βουτσά. Ο αγαπημένος ηθοποιός συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Αττικόν».

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε η υγεία του Κώστα Βουτσά έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο χρειάζεται περιοδική μηχανική υποστήριξη τόσο της αναπνευστικής όσο και της νεφρικής του λειτουργίας.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν.«ΑΤΤΙΚΟΝ» την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020, με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας.

Μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται για 15η ημέρα, τραχειοστομημένος και με περιοδική μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής και της νεφρικής του λειτουργίας. Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη».

Ο 88χρονος ηθοποιός είχε ταλαιπωρηθεί από λοίμωξη του αναπνευστικού και πριν από λίγους μήνες. Όμως, τότε τα συμπτώματά του δεν ήταν τόσο βαριά. Πριν από δεκαπέντε ημέρες διακομίστηκε και πάλι, εσπευσμένα αυτή τη φορά στο νοσοκομείο, με συμπτώματα σοβαρότατης αναπνευστικής λοίμωξης και εισήχθη αμέσως στην Εντατική.

Οι γιατροί του έκριναν πως πρέπει να μπει άμεσα σε καταστολή και να υποστηριχθούν μηχανικά οι βασικές λειτουργίες του οργανισμού του.

Δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή του, η κατάστασή του είναι μεν σταθερή, ωστόσο δεν έχει βελτιωθεί και παραμένει κρίσιμη.