Κοτόπουλο με αγκινάρες

416
Κοτόπουλο με αγκινάρες

Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 20'

Μαγείρεμα: 60’

Υλικά

250 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια

6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6 η καθεμία

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος

150 γραμμάρια πατάτες, σε μικρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

100ml ελαιόλαδο

150ml κρασί λευκό

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο ή 80γρ. ανθότυρο παλαιωμένο)

αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τις πατάτες με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το σκόρδο και το λευκό κρασί. Ρίχνετε αρκετό νερό για να σκεπάσετε τις αγκινάρες.

Βράζετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου και ξαφρίζετε το ζωμό προσεκτικά με κουτάλα. Προσοχή, η κατσαρόλα μένει σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος ξεσκέπαστη.

Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζετε το βράσιμο (και το ξάφρισμα) μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και το φαγητό χυλώσει. Αφαιρείτε το σκόρδο.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι, την παρμεζάνα και τον άνηθο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.