Κοτόπουλο με γιαούρτι και κανέλα

98
Κοτόπουλο με γιαούρτι και κανέλα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 1 κοτόπουλο (5 μπουτάκια)

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια σούπας γιαούρτι

- 1 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 κουταλάκι (κοφτό) κανέλλα

- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας

- 1 κουτάλι σούπας ντοματοπελτές

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 5 λεπτά περίπου απ’ όλες τις πλευρές και μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια και το χυμό, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφήνουμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε ένα ζεστό ποτήρι νερό (για να διαταραχθεί ο βρασμός), αφήνοντας το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, τη μία κουταλιά βούτυρο και τις δύο κουταλιές γιαούρτι. Μαγειρεύουμε σχεδόν για άλλη μισή ώρα έως ότου πήξει και μελώσει η σάλτσα μας.