Κοτόπουλο με ρύζι, κάρι και σταφίδες

423
Κοτόπουλο με ρύζι, κάρι και σταφίδες

Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

- 1½ κιλό κοτόπουλο (σε μερίδες)

- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (στον τρίφτη)

- 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας

- 1 κουταλάκι κάρι, μπαχαρικά

- ½ φλιτζάνι σταφίδες (μαύρες)

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο

- Κορν φλάουρ

- 1 ξινόμηλο (σε κομμάτια)

- 1/3 κούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε όλες τις πλευρές τους. Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη του κολοκυθιού και ρίχνουμε τον χυμό στη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε και τον πελτέ, για καλύτερο χρώμα, αλατοπιπερώνοντας στο τέλος.

Συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτουμε το κάρι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και όταν μαλακώσει ελαφρά το κοτόπουλο (να τρυπιέται με το πιρούνι), ρίχνουμε το ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια καθώς και τις σταφίδες.

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον μαϊντανό ενώ αν δούμε ότι δεν έχει μελώσει αρκετά η σάλτσα, διαλύουμε μία κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό (για να μην σβολιάσει) και το προσθέτουμε στο φαγητό.