Κοτζιάς: Αυτόνομη εκλογική πορεία για το «ΠΡΑΤΤΩ»

254

Να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή στην μέχρι τώρα εκ παραλλήλου πορεία του με τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κόβοντας τις γέφυρες επικοινωνίας της Κίνησης Πολιτών της οποίας ηγείται, δηλαδή του «ΠΡΑΤΤΩ» με την Κουμουνδούρου.

Με φόντο τις εσωκομματικές έριδες που κατέληξαν στην υιοθέτηση της στάσης «παρών» και «ναι» στις ψηφοφορίες για τις ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και Ελλάδας – Ιταλίας αντίστοιχα από την Κουμουνδούρου (αντίθετα με τις προτάσεις Κοτζιά), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης Τσίπρα φαίνεται να επιλέγει τελικά τη ρήξη με τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνακόλουθα την μοναχική οδό της ανασύνταξης της «πατριωτικής Αριστεράς», προαναγγέλλοντας εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Τις παραπάνω αποφάσεις έλαβαν τα κομματικά όργανα του «ΠΡΑΤΤΩ» που συνεδρίασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συμπεραίνοντας πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αυτονομία και η ενίσχυση της προοδευτικής, Πατριωτικής-Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αναγκαία όσο ποτέ». Στην ίδια κατεύθυνση, «η υλοποίηση του στόχου μιας άλλης πορείας της χώρας, απαιτεί τη σύμπτυξη ενός μεγάλου αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Τη συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Στόχος είναι, μια άλλου είδους διακυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, των πολιτών» περιγράφουν τα στελέχη του «ΠΡΑΤΤΩ» και καλούν «όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εξόρμησή του, από την 1η Οκτωβρίου, για την οργάνωση νέων μελών και την οικονομική-υλική στήριξή του».