Κούγιας: «Επιχειρηματικά συμφέροντα χτυπούν τον Λιγνάδη για να πλήξουν την Kυβέρνηση»(Video)

188
Κούγιας: «Επιχειρηματικά συμφέροντα χτυπούν τον Λιγνάδη για να πλήξουν την Kυβέρνηση»

Για την υπόθεση των καταγγελιών εις βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA o ποινικολόγος, οι δυο τους μίλησαν επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-«κλειδί», την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας μέχρι την Πέμπτη.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη είπε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη», εξήγησε ο γνωστός πoινοκολόγος.

Όπως υπογράμμισε, η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας.

Πάντως, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε, «αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».

Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο δικηγόρος είπε ότι θα γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.

Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. «Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.

Τέλος για την ανακρίτρια, ευχήθηκε να μπορέσει να αντέξει το βάρος. «Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν άνθρωπο μόνο για πολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.